torsdag 11 oktober 2012

Om läkare som inte vet så mycket..

Ja för så känns det nu igen. Att man mest slösar energi på att köa till hälsostationsläkarna. Var där idag igen. Har blött i en månad igen. Som tidigare på sommaren. Med tillhörande magsmärtor och surt humör. Så har försökt få läkartid. De växer dock helt tydligt inte på träd. Idag fick jag äntligen en akuttid bokad då sambon hade kvällstur och kunde vakta den lilla vildingen medan jag gick till läkaren. Namnet verkade lovande, lät nästan finskt. Men nej. Då jag kom in var det igen en man som knappt förstod vad jag sa. Alltså jag har inget emot utländska läkare. Men nog är det väl för sorligt om de inte föstår patienten och patienten inte förstår dem! Det kan ju hända riktiga misstag i en sådan situation om patienten inte har lika stort tålamod och är lika van med brytningar och böjjelsefel som jag. Nu förstod han åtminstone såpass mycket att jag vill få detta fixat nu. Var mycket vänlig och ringde till barnmorskeinstitutet för konsultion. Berättade dock en del fel information. Men som tur inte nåt avgörande. Deras svar. Graviditetstest. Men PÅ RIKTIGT?! Var ju på ett redan i Juli, senast jag hade samma symtom. Och nej, jag var inte gravid då heller. Nu sku det vara ännu lite mer skrämmande om det sku bli ett positivt svar, fast de tog riktigt blodprov denna gång. Men det är nåt med hinnorna som inte är rätt. Också Papan som jag var på i Juli visade tydligen nåt avvikande (och varför har inte jag blivit informerad?!) men detta var tydligen bara nåt jag ska kolla upp om ett år igen. Ja men tänk om det har att göra med varandra då?! Nå imorgon ska läkaren ringa om svaren (som dock sköterskan som tog provet sa att tar en vecka innan det är klart). Så hoppas jag att jag får en remiss till en riktig gynekolog, som vet nåt om kvinnors organ och hellst förstår vad man säger. Att det inte är ok. Och att jag vill att det fixas. Såhär kan vi inte ha det längre! (Och lite orolig är jag faktiskt. )

6 kommentarer:

  1. Jag har samma problem till och från.tydligen är det nåt hormonellt,nu senast fick jag en medicin som heter primolut nor (gulkroppshormon) som ska göra så att blödningen koncentreras till en gång per månad.jag har förstått att ett papaprov som tas medan man blöder ofta visar avvikande resultat just pga blödningen.alltså inte en cellförändring.troligtvis är det väl så i ditt fall eftersom de ber dej vänta ett helt år till nästa kontroll..kram och kämpa på,vet hur jobbigt det är med mensvärk och blödning hela tiden :(

    SvaraRadera
  2. Men blaah. Så himla onödig åkomma liksom!! För mig inverkar det också om jag tex. just springer eller nåt, då kommer det alltid mer. Jag som BEHÖVER få röra på mig för att inte tappa kontrollen över mitt humör, för att orka. Läkaren frågade också om hormoner,men hon i andra ändan tyckte att pillren jag äter borde ha tillräkligt med hormoner. Men ja, som sagt hoppas jag att jag sku få träffa en läkare som vet mer om detta område än de två senaste jag varit til som ungefär inte vetat var livmodern sitter på en. ;) Hoppas dina hormoner hjälper och du inte heller hamnar lida av denna usla åkomma mer!

    SvaraRadera
  3. Vilka piller äter du nu? För mej var det så att tex INGA minipiller fungerade,det är skillnad på i vilken form man äter gulkroppshormon sa gynekologen åt mej.invecklat är bara förnamnet :/ jag har samma,de kommer ju mer när man rör på sej :/ men nog ska det väl bli ordning på det tillslut.bara du får komma till en riktig gynekolog fixar det sej nog :)

    SvaraRadera
  4. Jag bytte från cerazette till Mercilon då på sommaren och åt ju straka antibioter, tydligen då i onödan. :/ Ja hoppeligen fixar det sig! Annors börjar jag nog bli lite desperat. Aj ATT det är kiva att vara kvinna ibland..

    SvaraRadera
  5. Nå ATT det kan ja. Vara roligt att va kvinna. Jag har nu iaf mina blödningar under kontroll med hormonspiralen, mensen är punktlig och "sparsam". Hoppas du får komma till en som förstår dig och vice versa. Kram på dig!

    SvaraRadera
  6. Funderar lite på en sådan jag med, om det går att lägga in en nu. Hoppas. Ja tack, läkaren sku ju ringa tillbaka om proven förra veckan..än har det inte hörts från honom. :/

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)