onsdag 10 oktober 2012

Lite mer program idag

Ja vi är ju ett lite tråkigt gäng för det mesta. Hemma-parken (eller skolan för den äldsta/job för sambon)-butiken-hemma. Nästan alla dagar i rätt samma rytm. Vi trivs rätt bra så. Inga hobbyn, sällan besök.
Men idag. På morgonen klockan tio gav vi oss iväg till klubbkompisen Jan och hans mamma (de var faktiskt hos oss förra onsdagen) som bor inte så långt ifrån oss. Lekte sedan där (och vände upp och ner på huset) fram till nästan två då de måste skynda iväg efter storasystern från förskolan. Jätte roligt var det ju! Vi har ju inte varit hemma hos någon på evigheter. Riktigt roligt att se hur andra bor och ungarna gick ju helvilda med alla nya saker man fick kolla på. Själv var jag kanske mest nöjd med den jätte goda morotskakan jag fick till lunch, och lite pratsällskap är ju aldrig fel! Fast inte var det nu precis bara att sitta och prata då man hade de två bröderna med sig..de bråkar tydligen också hos andra om leksakerna. Den lilla som borde ha sovit dagssömn redan då var annors också på väldigt tjutigt humör. Men man kunde ta det med lite mer ro hos någon annan.
De hade en massa fina tågbansbitar och annorlunda tåg. Trapp är lite grön av avund.. 

andra hällde ut leksakerna på golvet och gick igenom allt.
 Så kom vi hem och vilade lite. Tripp och Trapp spelade en stund och så åt vi lite innan det var dags att hoppa på bussen och åka till Kottby där eftermiddagsverksamheten i skolan ordnat en teaterkväll som Tripp igår meddelade att han absolut vill gå på. Eftersom sambon var någonstans och klättrade hade jag inget annat val än att släpa med dem alla på föreställningen. Gissade nog lite att det inte sku fungera..och rätt hade jag. Vi kom in i gymnastiksalen, del lilla tjöt och var helt vild, rusade mot de stora lamporna och scenen och hade gärna dragit föreställningen själv tror jag. Jag tyckte dock de andra sku få titta ifred så tog en skrikande unge under armen och gick ut ur salen. Istället fick han glatt klättra i alla trapporna och rusa omkring i de tomma korridorerna.
Springa, springa! 

Kom för en gångsskull ihåg att packa med små tossor

och så fick han nästan som första saft och kex. 
Så var det att promenera hem i den mörka kvällen. Vi hade tur och då vi sprang till bussen som närmade sig så kom vi rätt fort hem. Då hade Tripp tyvärr ännu sina läxor ogjorda. Han brukar alltid göra dem direkt efter skolan men just idag hade de blivit ogjorda. Så där satt vi till halv nio och räknade matematik. Nå, det blev en helt mysig stund då de andra satt vid bordet och åt kvällsmål de med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)