fredag 7 september 2012

Att bara vilja säga upp sig och gå hem på direkten

Men att inse att det är jobbigt att säga upp sig från sina barn. O hemma, ja där är jag tyvärr redan.
En dålig, dålig dag. Inget grillande pga. regnet och så gick allt annat också rakt åt skogen. Vi har bråkat, skrikit och gråtit. Jag är tom. Så tom.

6 kommentarer:

  1. Alla dagar kan inte vara som en dans på rosor tyvärr vi har alla våra bättre och sämre dagar, barn som vuxna. Sitter själv i samma båt ibland lite underlättar dagen när man får vara på jobb under dagarna och vara social. Iallafall när man varit hemma till och från i 9 år huh. Hoppas du/ni har en bättre dag idag :)

    SvaraRadera
  2. Så är det ju. Det har varit lite jobbigt att dra lasten nu på sistone och nåt så litet som regn ställde alltså till det hela då alla planer förstördes. :/ O nej, idag har inte varit bättre. Men idag fick sambon stiga upp och sköta bråkgänget medan jag drog upp täcket över öronen för många timmar och surande vägrade stiga upp. ;) Snart tänker jag springa en tur, hoppas verkligen det hjälper!

    SvaraRadera
  3. Styrkekram! Jag tycker du är tuff som orkar vara hemma med barnen. Själv är jag trött efter ett veckslut och då har jag bara en. Hoppas att det lättar snart och att din sambo tar sin del av ansvaret.

    SvaraRadera
  4. Heh, ja trött, det är jag nog alltid. Men man hinner väl sova sen då man dör. ;) Ibland flyter det på, och ibland känns allt bara jobbigt. Men ja, älskar ju min lilla grupp med barn och vet att detta är nåt jag inte vill missa. Jobbade ju på dagis ett år innan jag blev gravid med ettan och har haft stor ångest för att sätta dem på dagis. Nu med trean kan jag tyvärr inte mer stå emot när han fyller tre, då är väl denna era helt enkelt slut. O det skär i hjärtat. Så fast jag klagar över jobbiga dagar är detta vad jag vill själv. Men tack, ja, har försökt bli bättre på att kräva ansvar. :)

    SvaraRadera
  5. Vi hade också barnen hemma tills de var 3 resp 4 år gamla. Jag förstår hur du tänker när det gäller dagis (tänkte precis på samma sätt själv efter att ha vikarierat på ett dagis för länge sedan). Efter att barnen började på dagis insåg jag dock att det finns mycket gott som dagis kan ge barnen, redan de små barnen visade upp många positiva egenskaper som mina barn gått "miste" om . Visst kom de ikapp de andra men korta dagisdagar för 1,5-3åringar är kanske inte fullt så tokigt som jag tidigare trodde. Jag skulle dock inte sätta ett barn som inte kan uttrycka sig själv på dagis men en 1,5-åring som man varit hemma med känner man nog ganska bra och kan läsa av. Och att själv ha ett arbete att gå till kan vara just den egna tiden man behöver och den slant man förtjänar är ju alltid välkommen. Jag förstår alltså ditt val till fullo och tiden med barnen är guld värd, dock kan den tiden ibland bli ännu bättre. Tack för en fin blogg - den ger en ärlig bild av föräldraskapets många sidor!

    SvaraRadera
  6. Ja självklart finns det bra sidor också, och jag tycker verkligen att alla får välja. Men såhär har vi velat ha det,fast det ibland känns hopplöst. ;) O så betyder ju själva dagiset massor. Själv gillade jag inte alls det som äldsta sonen gick på en tid. Fick aldrig bra feelis där. O det finns inte andra på området. :/ Om jag sku ha ett jobb att gå till sku det ju också vara lite annorlunda. Nu är jag SÅ ute med vad jag ska hitta på..
    Tack själv för din kommentar! :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)