lördag 11 augusti 2012

Städdag

Jag, städerskan, har varit på sommarlov på senaste tiden. Att städa i detta hushåll är som att skotta snö i snöstormen. O ingen bryr sig. Men idag slängde jag ut man och barn (bara två, det tredje, äldsta är på farföräldrarnas båt och njuter) och tog tag i sommarens förfall. O för tillfället har vi ett golv! Det känns som en bra grej såhär inför nästa veckas skolstart och vardag.
Tog också och storstädade akvariet och tvättade lilla pumpen. Tror de tackar mig där i det rena, svala vattnet. De ser åtminstone gladare ut!

Idag var också dagen som systra min åkte iväg till Kina på jobb. Trodde det var först nästa vecka hon sku åka men idag då jag ringde stod hon redan på flygfältet. Hon ska jobba där, åtminstone till december, men lite lät det på henne att det inte är någon omöjlig tanke att stanna där längre också om hon trivs. Känns lite vemodigt. Inte för att vi tyvärr ses så ofta annors heller. Men nu blir det ju en lång paus. Man märker det så väl på de små i familjen. Den minsta kommer ju kanske att kunna tala då hon kommer tillbaka, om hon kommer tillbaka.
Det som fick mig lite ledsen tidigare (njae, eller fortarande också för att vara ärlig) är att hon tydligen inte, bland alla kompisträffar, hann komma och hälsa på hon oss och ta farväl av världens finaste små syskonpojkar. Det känns inte bra.
Men hoppas du får det bra där borta! Tror inte jag själv sku vara tuff nog att åka iväg till ett helt främmande land på jobb. Lycka till! Vi kommer att sakna dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)