tisdag 7 augusti 2012

Palstan då?

Byggde med stort besvär ihop min cykel till en mammacykel, med barnsits och korg. Har alltså susat iväg till palstan då jag haft chansen. Tyvärr har det mest blivit med de små eller bara kvickt och vattna. Men det känns bra att gå ett varv på stigarna och kolla att allt är bra.
Plockat blåbär (dock inte på palstan utan i skogen intill). Kämpade i en timme med min lilla halvlitersburk. Drömmer om dignande stora blåbärsbuskar..
Väntar på mina buskblåbär. Tyvärr hade någon (fågel?) igen varit och mumsat i sig hälften. Men en jätte har jag smakat på.
Den andra busken har mycket mindre bär, men vackra är de med
Njutit av grönskan
Funderat om någon vill ha av denna perenn?! Vet inte vad det är för en sort men den trivs bra  och sprider sig lite väl mycket. 
Älskat min morsdagsros jag köpte mig själv för några år sedan.  Lycklig att den blir större för varje år. Den är ju redan rätt stor! 


Plockat säkert fem liter hallon förutom det som slunkit ner i barnens magar. Vilken lyx!



Inspekterat bönorna, det närmar sig. Oj så jag väntar! Skördat av plocksalladen i bakgrunden. Sått mer.


Plockat lite svartvinbär i munnen. Borde plocka i burk också. Men då de bara fylls med hallon hela tiden. Alltför mycket bär verkar det dock inte ha blivit i år.
följt med hur dessa växer. Ska strax gå för att hämta hem den första färdiga.
Njutit av denna skönhet som blir vackrare för var dag
Skördat lite mer rabarber. Trapp var lycklig över sitt paraply! 
och sett denna vackra spricka ut i blom. Marktäckarna har bara gjort lite hål bland den, stackarn. 
Så har jag vandrat runt bland andras palstan och njutit av andras vackra kompositioner. denna tyckte jag  var särkillt lyckad! Min ena lilja har ännu bara knoppar. 








5 kommentarer:

  1. Jag skulle hjärtans gärna vilja ha en sådan perenn...Men vet inte när jag skulle hinna efter den : (
    Vi åker ut till landet nästa veckas fredag så kanske kanske då !
    Har du extra rabarber så kan jag gärna köpa några stjälkar av dig (lillbusen ÄLSKAR rabarberkräm nämligen). ; ))

    SvaraRadera
  2. Visst finns det rabarber. Våra gillar INTE det så jag har mest delat ut av den till min kompis i år. Men betala behöver du nog inte! :) det känns ju bara bra om den används upp och inte ruttnar bort på hösten.
    Jag såg annors en snygg "häck" gjord av dendär perennen på veckoslutet, de blir rätt höga och som sagt sprider de sig tydligen rätt lätt.

    SvaraRadera
  3. Tror perennen heter Ligularia. Har samma i blomrabatten på framsidan + liknande blommor med större blad, är väl släkt till varandra. Dessa med större blad sprider sig inte på samma sätt, när dessa med spretiga blad far över hela rabatten så jag får flytta dem.

    SvaraRadera
  4. Nejmen tack Sanna! Som sagt kan man tydligen göra snygga sommarhäckar av den, någon i kyrkslätt hade på båda sidor om uppfarten till huset långa rabatter med bara dessa och det såg snyggt ut!

    SvaraRadera
  5. Det var så lite!:) Min mamma har nog nåt finskt eller svenskt namn på dessa oxå. Jag tycker jättemycket om dem, nu då de är ca 5 år gamla så växer de sig cirka 1,5 meter höga, vissa ännu högre. Vi har köksfönstret mot vägen(har nog häck oxå vid dikeskanten men tex från infarten har vi insyn) o det är så bra insynsskydd då hösten kommer och man har lampan på. Men ändå ser man bra ut för blommorna är ju så smala och rör sig i vinden. På båda sidorna av dessa har jag då ännu gullris så gult för hela slanten. :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)