fredag 13 juli 2012

En perfekt sommardag

Ja eller eftermiddag och kväll blev det ju till slut.
Vi hade väldigt otur med bussarna förra torsdagen då vi sku träffa min kompis och hennes söta döttrar i en ny park. Bussarna som annors också går sällan var alla fulla. Tror det var i fjärde eller femte bussen (då vi väntat i sådär 45 minuter och Trapp redan var påväg att promenera hem och var arg som ett bi och jag sa att vi fast tråmar in oss utan lov) vi rymdes in.
Väl framme var det ändå värt besväret! Solen sken, barnen kom super överens och lekte jättefint tillsammans. Trull bodde i vattnet i många timmar och vi hann tom. lite prata med Linda.  Det hade igen hunnit gå rätt länge sedan vi träffades senast..
Parken (Linnunrata) var verkligen fin! Där finns tre getter, fem hönor och en kanin som heter Elvis. Olika avdelningar med gungor och klätterställningar på ett stort område och skugga (nåt som fattas i vår park) och sol. Synd bara att det är så jobbigt att ta sig dit med buss. Nu på sommaren är deras bassäng nämnligen jättebra!


Liten sötnos kollar hönor. Trull som hade somnat missade nog djuren.

Trapp och Anila lekte hundar i en tom bur. Bästa stället i parken! Här satt de och pratade.

Barnvänlig bassäng med inte alltför kallt vatten

Årets första dopp och de var hur modiga som hellst! (Fast jag var lite orolig hur det sku gå utan Tripp som vägledare för Trapp)

Så åt vi en massa gott

Trapp gillade också Inika och underhöll henne en god stund med såpbubblor. Blusen fick han som försenad födispresent och har just och just låtit mig tvätta den någon gång efter det. 
 Så började det till sist bli sovdags och dags att lämna det fina stället med det bästa sällskapet. Det tog igen en timme att komma hem men under tiden hade sambon snurrat ihop sådanahär gosaker. Slurp!

Vårt flickgäng från lågstadiet fyller 30 i år. För att fira det sku vi alla åka på resa i år. Själv fick jag ändå stå över pga. av barnen och den dåliga budgeten. De hade  köpt en söt liten handgjord present till mig. Älvan i trollandet.  

Så fick jag ännu ett jättenätt halsband och ett presentkort. Värsta kalaset ju! Tack!! 

2 kommentarer:

  1. Låter urtrevligt! Var ligger parken? Och varifrån är den underbara runda picknickfilten?!?! Och vilken skicklig sushikock till sambo du har :) Synd att du inte kunde åka med på resan, men snällt så klart med de fina presenterna :)

    SvaraRadera
  2. Vid skomakarböle (Suutarila). Rekommenderas! På dagen har de ju en massa cyklar och sådant man får låna också. På en asvaltplätt finns det också "vägar" utritade så man kan leka trafik där.
    Filten är från Hemtex, köpt för ett par år sedan på rea för -70%. Den har plast undertill också så det inte stör fast det nyss har regnat. O så går den att slänga i 40 graders tvätt vilket var bra efter att en viss liten satt på den med bara simbyxor. ;)
    Ja sushi är hans grej. Det var väl den första maträtten han lärde sig att tillreda faktiskt. :D O ja, vi klagar inte!

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)