torsdag 28 juni 2012

Rådgivingsbesök

Ja vår dator vill inte längre läsa våra minneskort så det tog en tid att hitta sladden man kan överföra bilderna med istället..
Förra veckan var en vecka fylld med hälsostationsbesök. TRE gånger, på olika dagar var vi där och livade upp stämningen med de två yngre (Tripp är ju redan så stora pojken att han njöt av några timmar för sig själv här hemma under tiden).  På måndagen var det läkarbesök (försenad 1 1/2 års) för Trull. Oj sådant liv han hade då det sku kollas i ögon och öron.. Inte alls samarbetsvillig tyvärr. På tisdag var det Trapps femårskontrolls tur. Han blev modigt där med den nya hälsovårdaren och gjorde duktigt uppgifterna. Stackarn, i år blev det då remiss till "toimintaterapia" eftersom han inte kan klippa, håller fel i pennan och tydligen inte är så duktig på att klä på sig. Så fånigt tycker jag bara.. Förra året avböjde jag men nu var hon så orolig över allt att jag nästan tyckte synd om henne. Försökte förklara att han är ett hemmabarn som inte gillar att pyssla och ja, påklädandet vet jag ju att är vårt fel. Han klarar ju sig mycket bättre ändå än Tripp i hans ålder men nog hjälper man ju ännu om han ber. En björntjänst men jag vet ju att han klarar sig alldeles utmärkt om nåt år då det verkligen behövs (vi inte finns till hands). Men nå, kan ju vara trevligt tom. för honom med lite vuxentumistid även om den vuxna får betalt för det. Om det bara inte vore för att stället ligger så långt borta från oss.

16,6 kg och nästan 107cm är min fina femåring nu. Just precis passlig! <3

På torsdag var det sedan Trulls rådgivnings tur. Det hela började redan dåligt då hon hade fläkten på då vi kom in i rummet. Han tyckte inte om den och blev orolig. Klossarna visade han fint att han kan bygga torn med men inte mycket annat. Nå, jag har vägt barn så att jag har dem i famnen förr också.. Längden däremot tror jag nog kastar lite, han strätade nog emot för brinnande livet. Men nå, det är ju inte så långt kvar till september och tvåårskontroll.

11,4kg och 82,5 cm. Härliga, envisa unge.
Här sitter vi och fördriver tiden medan Trapp gör uppgifter

Jag vill också ha stora, ljusa fönster där sådanahär skönheter trivs!


2 kommentarer:

  1. Ja, detta med samarbetsvillighet är ju ett kapittel för sig. Oj, så stor Trull var. Få se i Augusti vad vår envisa stjärna väger och gör;)Pratar en hel del gör han ju...apar efter storebror iallt han gör...eller rymmer!!

    SvaraRadera
  2. Det är sidu muskler! ;) Han måste ju klara sig mot brorsorna då de "brottas". :D

    Här är det inte så mycket han kan säga (så man förstår) men de viktigaste får han ju fram. Som yyyykaaa-flygplan (miljoner gånger med HÖG röst i dagen, småplanen från Malm åker alla här över), Ukka-Purkka, baba-banan, että-vatten, AJ (dramakungen) o en hel del till. Men inte är orden ju rätt ännu. Förutom ÖGA, följt av lite petande i ens öga. ;)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)