söndag 1 april 2012

Virvon varvon

Så var det dags igen. Att leta fram lite häxiga kläder och öva upp ramsan.
Prydde kvistarna halva natten. Sambon sa att han förstod varför jag inte tvingade barnen desstu mer.. Du vill ju göra det där!  O ja, nog var det ju roligt! Har inte pysslat nåt på länge.
Fick lyfta dem högt upp på skåpet då terroristen vaknade. Dä! Dä! DÄ!! 

Lite svårt att fånga alla på bild. Men kolla nu också den fina tigerkatten (också med svans och sele)
 Katten bars dock hem till pappan efter första trappan. Huh. Då rann redan svetten på mig. Det var fullt jobb att försöka få honom att inte bara hoppa ner för trapporna, fast han hade selen på sig. Dessutom skrek han som en stucken gris då han ju såklart blev arg på mig då jag vägrade släppa honom och klättra. Hundarna i trappan verkade inte gilla honom så mycket..det hördes många skall då han tjöt sitt high pitch skrik.
Hittade så söta korgar i Tiimari att de måste flytta hem till oss.

Trappa upp och trappa ner. Det är inte så många som vill öppna för söta häxor. Trapp var färdig att gå hem då vi  önskat glad påsk till hans klubbkompis, hans mål. 

Här var Trapp mer än färdig att gå hem och börja mumsa i sig av korgens innehåll. Fast vi hade ännu några kvistar kvar så det kom ännu en del till.

Sen såg det ut ungefär såhär. Tills det gick trögare och trögare att äta av det goda. Jag föreslog en paus i ätandet, får se hur det går.
Hoppas ni haft en lika bra start på dagen! Akta så ingen lurar er!

8 kommentarer:

  1. Så roligt att du orkar fixa kvistar och gå runt med barnen. Här är det nästa lördag, men blir nog några platser bara och godis får de inte ännu. Själv tog vi en promenad på morgonen till stora stranden, bara för att se att någon detta veckoslut igen funnit ett nöje att krossa rutorna och söndra tanklocken på de bilar som stått parkerade över veckoslutet. Sådana apfasoner. De som kommer hem från sina sommarställen har det inte trevligt.Så riktiga häxor har varit i farten här.

    SvaraRadera
  2. Jag minns ju hur spännande och roligt det är då man är lite mindre i storleken. :) Aamos är ännu såpass opålitlig att jag inte riktigt än vågar låta dem gå på tumis fast Elias sa att han sku ha kunnat fortsätta helt själv också då A inte längre riktigt orkade. Tom. Lukas fick äta några små chokoägg han också faktiskt. Det går ju inte att äta i smyg för honom längre. Men nu får de vakta sina korgar NOGA. ;)

    O nej fy för de dumma häxorna. :( Vad ÄR det med folk?! Man får ju bara hoppas och önska att ens egna har lite mer vett en dag då de är äldre och man inte längre har koll på allt de gör. Lite skrämmande nog. De sugs så lätt med i dumheter. :/

    SvaraRadera
  3. Tänk vad olika traditioner vi har i vårt land ändå..här är vi ju påskhäxor på påsklördagen först.
    De var fina dina små!!
    Och lurad ja, det har jag blivit..ordentlig, fattade ju inte ens att det är 1:a april idag. Så blir det när man bara är hemma och veckovill :)

    SvaraRadera
  4. Vad söta de var! Oj vad jag minns hur roligt det var att vara påskhäxa och få massor med godis som förstås skulle ätas upp samma dag (och må dåligt efteråt). Jag var en tråkig nazimamma åt mina häxor idag och lät dem äta två ägg var, fast de är så små att de inte fattar bättre ännu, heh, mera åt mamma...

    SvaraRadera
  5. RockMom-Ja här sku de nog stirra oförstående på en om man sku ringa på nästa lördag. :D
    Hih, visst var de det! O i år gick Trapp med på att få fräknar ritade. :)

    Här har ingen lurat nåt, är inte riktigt vår grej. Fast barnen blev vilda då de hörde att det var idag man får luras, men sen tycks de ha glömt det.

    Maria- Tack! Själv gillade jag väldigt mycket vår tigerkatt, fast det var den hemskaste (mest högljudda och starkaste) katt jag träffat på. ;) O jep, nog minns man det! Gick runt ännu rätt gammal med syskonen och så hälldes allt ut på köksbordet och delades upp. :) Tror nog du var värd lite choko du också! Antar att du också gjorde största jobbet med riset och kläderna. Själv deltog jag också i att läsa upp ramsan då Trapp blandade orden en del.

    SvaraRadera
  6. Så söta de var :) Här har vi tyvärr inga grannar så vi får vänta till nästa år, men C har prytt en videkvist i klubben och den fick jag. Nu står den i en vas på bordet trots E:s högljudda protester: "ha den! Ha den!" ;)

    SvaraRadera
  7. Vi har påskat för första gången idag. Eller de 3 äldsta fick gå själva här bland grannhusen. När jag var liten gick vi alltid "nästa lördag" men när man bor så här bland finskspråkiga måst man ju följa deras seder. Jättesvårt hade nog barnen att lära sig ramsan men bra verkar det ha gått och övernöjda kom de hem med sina korgar ;)

    SvaraRadera
  8. Mia- Här sparades en kvist hem helt med flit så de fick godis ur vår stora skål som var välfylld och väntade på häxor. Det blev tyvärr en massa över också. :/ Här är nog vasen med kvistar högt uppe på ett skåp. Tror påskgräset också snart får flytta bort från matbordet.. Kycklingarna är i STOR fara. ;)

    Naadi- Jo här lönar det nog sig att gå på söndagen om man vill ha godis. Här gick ramsan nog rätt bra, de har ju varit förr också,fast Trapp bytte ut en del på slutet så jag läste med dem. :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)