måndag 27 juni 2011

Tjuv och idiot

Jag blir så förbannad då folk nu börjat stjäla mer och mer från palstorna iom att det flyttat så mycket mera människor till området.
Igår då jag gick för att skölja av en matta på palstan  innan jag fortsatte på min springtur såg jag någon ung man äta jordgubbar och dra upp (mini) potatis på en palsta invid min. Bad honom sluta och vinglig på bena (alkohol eller nåt annat också?) som han var kom han och pratade med mig. Stolt berättade han hur han har för vana att komma och söka mat från området. Men jessus, fel person att berätta det åt! Drog en lång harang om hur kära dessa trädgårdar är för oss. Hur vi redan i början av året sår inne i våra trånga små lägenheter och sköter om och pysslar med de små växterna tills de är färdiga att plantera ut. Så börjar skördetiden närma sig, man väntar att frukten/bären/grönsakerna mognar.. och så kommer någon idiot till tjuv och stjäl dem!! Det är minsann inte alla dagar jag kallar folk för idioter och tjuvar face to face. Berättade att jag har tre barn som blir ledsna då de inte får äta av skörden själv och bad honom svära att han inte kommer nära min palsta. Att jag är kanske liten (han var säkert en halv meter längre än jag) men pepprig och att jag ger honom på käften om han tar av mina växter!! Tyvärr tror jag inte han minns vår diskussion idag.
En vacker dag får jag själv ännu på käften då jag alltid lägger mig i. Men man måste ju vakta också andras egendom! Det är vad jag önskar att andra sku göra också om de sku se någon ta av mina saker eller växter!

Men nöjd med att ha gjort min medborgerliga plikt sprang jag en riktigt bra länk. Hårt i musikens takt. Skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)