tisdag 28 juni 2011

Men stoppa dem!

Läste nåt förfärligt på Maricas blogg.

könsoperationer

Jag läste det HÄR på aftonbladet och började må dåligtDär står bl.a.

"Enligt tidningen Hindustan Times könsopereras hundratals flickor varje år i staden Indore i Indien. Drömmen om en son kostar 20 000 kronor. För den summan är läkare i staden Indore villiga att operera flickor som bara är ett år gamla."

"En av de sju läkarna, doktor Milind Joshi, säger till Hindustan Times att ingreppen enbart görs på barn vars inre och yttre organ inte stämmer överens, och att man egentligen gör dem en tjänst.
– När barnet växer upp skulle han eller hon bli förvirrad om vilket kön som han eller hon tillhör. Den här operationen kan förhindra sådana besvär och psykiska problem, säger Milind Joshi."

Vårt västerländska samhälle är kanske sjukt på många sätt, men vi har endå kommit en bra bit i könssamhällets utveckling. Det är mycket skrämmande att den tekniska utveckligen  går snabbare än tankeutvecklingen i Indien nu. Mycket snabbare, pengarna rullar och man kan tydligen köpa sig en pojke. Man bara betalar en doktor att mixtra lite. Antagligen kommer "pojken" inte att tacka sina föräldrar i vuxen ålder. Man får inte mixtra* med sånt.

 Man ba: Ok, hur förklaras det att det finns så många missbildade 1 åringa flickor i Indien just nu  och hur många pojkar "vars inre och yttre organ inte stämmer" har opererats till flickor egentligen de sista året? 

Jag vill spy,  pengar borde förbjudas.


*alltså med fysiken . Att t.ex. underbara Clara klädde spädbarnet i en fin klänning är absolut inte alls samma sak! 


Hur kan detta pågå i dagens värld?!  Det är så hemskt att jag vill gråta då jag tänker på deras framtid!
Att inget görs,att ingen reagerar. Hemskt!
Vi hade för länge sedan redan bestämt oss att fast vi sku ha fått ett "tvåkönat" barn skulle vi aldrig, aldrig ta ifrån det det ena! Har sett hemska dokument om vuxna och unga som blivit operade som små och hur de aldrig kännt sig hemma i sin kropp. Ifall redan dessa på riktigt "tvåkönade" har mått så dåligt kan vi inte ens föreställa oss hur illa en helt vanlig flicka mår (ja för jag antar att det nog mest handlar om att byta till snopp här..) då hon får växa upp till man. Säkert ett jätte hejsan liv hon har framför sig. Utan barn. För att någon idiot tror sig få bestämma över hennes kön. Usch!  Fy och tvi!

                                   Ja,hon känner sig helt säkert som en pojke inombords.. NOT!

På tal om det så kan jag tillägga att jag redan tycker det är förfärligt att laga hål i öronen på babyn! Låt människan bestämma över sig egen kropp för f-n!!

1 kommentar:

Blir så glad för varje kommentar! :)